combiblogg.se

combiblogg.se

Om combiblogg

Combiblogg kommer att användas för att sprida kunskap och information om vår syn på vägen mot en kombiomlastningsterminal

Ytorna finns på Bränta!

Nästa stegPosted by partier i samverkan Sat, August 31, 2013 16:52:52

Bengt-Anders menar att det är på Bränta som ytorna finns för en kombiterminal.

Bengt-Anders Johansson, vice ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott intervjuades av Ljusdals-Posten med anledning av sitt besök den 30:e på Bränta. För tidningen berättar han att han inom sitt parti (M) har ett sammanhållande ansvar för miljö-, jordbruks-, skogs och landsbygdsfrågor.

Bengt-Anders säger vidare till tidningen, mot bakgrund av att anlägga en gemensam, öppen terminal på Bränta som även omfattar bioenergi, att han kan se en potential i att tillvarata skogens alla värden. Energifrågorna kommer att göra skogen mer eftertraktad. En kombiterminal på Bränta är, menar han, inriktad mot framtidens krav på efterfrågan av det gröna guldet, som han kallar skogen för.

Vidare framför han till tidningen att en kombiterminal på Bränta skulle bli väldigt viktig för regionen. Han uttrycker vidare förhoppningar om att kommunens alla aktörer kan enas för att förvekliga en terminallösning.

Bengt-Anders har också sagt, dock icke till tidningen, att han kan se Bränta som en bra plats för en kombiterminal, byggt på de uppgifter han har fått, för det är här som det finns tillräckliga ytor för att satsa och bygga framåt.

  • Comments(0)//combiblogg.combilast.se/#post80