combiblogg.se

combiblogg.se

Om combiblogg

Combiblogg kommer att användas för att sprida kunskap och information om vår syn på vägen mot en kombiomlastningsterminal

Kommunens medverkan!

PolitikenPosted by partier i samverkan Thu, September 05, 2013 20:02:06Den 30 maj beslutade kommunstyrelsens majoritet S, C och V att Ljusdals kommun medverkar i det fortsatta arbetet med omlastningsterminal på Bränta.


Den 6 september frågade Lars Björkbom på kommunstyrelsen möte kommunchefen hur kommunen har medverkat i arbetet med en omlastningsterminal på Bränta under tiden från 30 maj till den 6 september.

Svaret var att kommunchefen och två andra tjänstemän besökt ett stort skogsföretag i Gävle den 5 juli och att man nu väntar på en inbjudan till möte med flera skogsföretag. Det är inte bestämt vilka frågor som kommer att tas upp vi det mötet.

Den 30 maj yrkade M, FP, KD, MP och SRD i kommunstyrelsen att kommunen tar på sig en ledande roll i det fortsatta arbetet med omlastningsterminal på Bränta. Förslaget röstades ner med siffrorna 8 mot 7 av S, C och V.

Bilof och skogföretag har fört fram önskemål om att kommunen ska ta på sig en ledande roll. Det föreligger stor risk för att arbetet inte kommer igång om kommunen inte gör det.

  • Comments(0)//combiblogg.combilast.se/#post84