combiblogg.se

combiblogg.se

Om combiblogg

Combiblogg kommer att användas för att sprida kunskap och information om vår syn på vägen mot en kombiomlastningsterminal

Att skjuta sig själv i foten!

kombilastterminal i LjusdalPosted by partier i samverkan Sat, September 07, 2013 16:50:54

Utvecklingschef Leif Bigsten ansvarar för Skaraborgs Logistikcentrum. Han har varit i Ljusdal och berättat om verksamheten som han menar växer så det knakar. I en intervju i Ljusdals-Posten säger han om våra planer på en ny terminal, att i förhållande till Falköping så finns det en jäkla mängd virke i Ljusdal. Han är absolut övertygad att om att gods på järnväg kommer att fortsätta att växa.

Vidare säger han att om förutsättningarna finns med en järnväg genom kommunen och har man analyserat att det finns goda förutsättningar för att använda det så är det att skjuta sig själv i foten att inte ta chansen.

När det gäller ekonomi säger Bigsten, enligt tidningen, att de har byggt väldigt snålt. Rent företagsmässigt får kommunen inte tillbaka så mycket pengar, fördelarna kommer i ett samhällsekonomsikt perspektiv.

Han berättar vidare att de valt att bygga ut successivt. I takt med att nya kunder har kommit har man byggt ut området. Gör man en satsning av det här slaget måste det finnas en yta för expansion. Annars är det rätt meningslöst.

Ljusdals-Posten släppte den 6 september resultatet av sin enkät som legat ute på nättidningen de senaste månaderna: 73 procent säger nej till terminal på Kläppa!

  • Comments(0)//combiblogg.combilast.se/#post86