combiblogg.se

combiblogg.se

Om combiblogg

Combiblogg kommer att användas för att sprida kunskap och information om vår syn på vägen mot en kombiomlastningsterminal

Tillfällig i 25 år!

kombilastterminal i LjusdalPosted by partier i samverkan Tue, September 10, 2013 18:26:23Ljusdals-Posten den 10 september belyser terminaldebatten en tredje gång under temat: Den tillfälliga lösningen.

I en artikel citerar tidningen förre kommunalrådet Björn Brink som 1988 emotsatte sig ett förslag om att lägga terminalen vid Kläppaängarna: - Den placeringen är utesluten. En sådan anläggning är enorm till sin omfattning och bullret omfattande.

Den tillfälliga lösningen i Ljusdals centrum har nu funnits i 25 år. I Ljusdals-Posten säger socialdemokraternas lokala ordförande Örjan Fridner att han tycker det har skapats en olycklig vinkling om att S,V och C skulle vara passiva i terminalfrågan. – Vi är i själva verket oerhört aktiva för att få ut timmerterminal ut Ljusdals centrum. Men det här är frågor som kan ta tid, säger han.

Ljusdals-Posten släppte den 6 september resultatet av sin enkät som legat ute på nättidningen de senaste månaderna: 73 procent säger nej till terminal på Kläppa!

  • Comments(0)//combiblogg.combilast.se/#post89