combiblogg.se

combiblogg.se

Om combiblogg

Combiblogg kommer att användas för att sprida kunskap och information om vår syn på vägen mot en kombiomlastningsterminal

Ärligt talat, vad vill S, C och V?

kombilastterminal i LjusdalPosted by partier i samverkan Tue, November 05, 2013 22:12:06

S, C och V vill skicka en skrivelse till Region Gävleborg vars avsikt är att kommunen, Region Gävleborg, berörda företag och Trafikverket tecknar en gemensam avsiktsförklaring avseende en stor terminal i kommunen. Tanken, som i sig är god, är att få fram statliga medel via länsplanen till finansiering.

Frågan är, vad tycker företagen? Länsplanen har just reviderats och nya pengar till en terminal i Ljusdal kan först komma i en kommande revidering av länsplanen. Den reviderade länsplanen ska gälla 2018 till 2029. Är företagen beredda att vänta så länge? Finns det något intresse för en öppen gemensam terminal i Ljusdal med den tidshorisonten. Om svaret är nej, vad betyder då skrivelsen?

Vad händer med Trätågs terminal i Kläppa? Om sex år borde den vara i full sving och är då Trätåg intresserade av att flytta? Om inte, vad betyder det för en stor öppen terminal?

Tänker S, C och V skicka en skrivelse om en framtida terminal utan att den är förankrad hos skogsföretagen? Tanken svindlar! Det är skogsföretag och skogsägare som i ett första skede ska använda sig av terminalen och då måste de vara med i beslut om en framtida terminal!

  • Comments(0)//combiblogg.combilast.se/#post97